Ascaso i steel. Upgrade na...?

Wszystko na temat młynków, mielenia, a nawet moździerzy... słowem... wszystkiego co mieli!
maciek-rz
zagląda od święta
Posty: 15
Rejestracja: czw 04 sie 2011, 11:23
Sprzęt: elextrolux

Ascaso i steel. Upgrade na...?

Postautor: maciek-rz » ndz 05 lut 2017, 17:58

Cześć.
Posiadam tytułowy młynek oraz Ascaso Uno Prof.
Zastanawiam się nad wymianą młynka.
Oczywiście jakość przemiału rzecz podstawowa, ale chciałbym aby ewentualny nowy młyn posiadał kilka ulepszeń vs obecny.
Zestawu używam w ciągu dnia podczas pracy i bardzo mi zależy na powtarzalności i grubosci przemiału i dozy. Często też zmieniam kawę.Śruba ślimakowa bez żadnej blokady i scali jest zbyt mało stabilna na dłuższą metę.
Jest młynek w którym można zablokować grubość, albo ustawiać wg numerycznej scali ? Np ta grubość do tej kawy, a ta do innej. Czas mielenia to chyba akurat standard przy lepszych mlynkach? W obecnym tez mam prosty timer.
Co to jest młynek on demand dokładnie?

Takie mankamenty jak zbrylanie się kawy, duży rozsyp na boki liczę znikną naturalnie wraz z lepszym mlynkiem?

Młynek może być używany, ale od Kogoś sprawdzonego. Za nowy brutto 2500zł myślę że mogę zapłacić.

Widziałem ascaso i bar na www. Ciekawi mnie ustawienie mielenia, chyba to jest to czego szukam? Wiele się tutaj pisze o EVO64. Czy ten młynek ma to na czym mi zależy?
Dzięki i dzięki za wyrozumiałość. Nie czytam za dużo forum stąd prośba o w miarę proste porady:)




Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Młynki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość