Tani młynek
- trickykid
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Bezzera BZ07 | Anfim Haus | Chemex | AP | Hario | Bosch filtrowy | IIKONE
- Kontaktowanie:
Re: Tani młynek
Wywiesiłem zdaje się o tym Iberitalu info na forum CP i niedługo potem zajrzałem ponownie na to ogłoszenie, a jego już nie było
Tak czy inaczej - pilnować, szukać, ja swojego Anfima też za 300 zł kupiłem swego czasu...

W młynku : Rwanda Iwacu (Czarny Deszcz)
-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: Electrolux EEA 250,młynek Severin KM 3874
Kupiłem http://www.porownarka.turek.pl/duze/kaw ... 150437.jpg i Jacobs Kronung Espresso.Będę to próbował (i trzymał w zamrażarce - dobrze pisze?). Na razie daruje sobie młynek (żarnowy) bo IMO to chore płacić ~1000 PLN za maszynkę do mielenia
.

-
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Rancilio Silvia V3 + Compak K6 Pro-Barista
Behmor 1600
Clever Coffee Dripper
Ręczny Tiamo
Moka 2 cups - Lokalizacja: Kraków / Bochnia
Popróbujesz tych 'wyśmienitych kawek' zmienisz zdanie (z mlekiem da się prawie wszystko wypić, ale na espresso to Ty nie licz). Ale jeśli szukasz dobrej kawy to sam się z czasem o tym przekonasz
W cenie tej Lawazzy mógłbyś mieć dużo lepszą kawę, świeżo paloną w okolicznej palarni bądź od forumowych sprzedawców. I byłaby zapewne zmielona lepiej niż to co kupiłeś.

W cenie tej Lawazzy mógłbyś mieć dużo lepszą kawę, świeżo paloną w okolicznej palarni bądź od forumowych sprzedawców. I byłaby zapewne zmielona lepiej niż to co kupiłeś.
- GUCIO-59
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Siemens EQ.5 TE506509 macchiatoPlus - czarny piano, kawiarka - BIALETTI "Brikka", tygielek - "GiPFEL", Brasilia Zassenhaus - młynek.
Skąd ja to znam?Popróbujesz tych 'wyśmienitych kawek' zmienisz zdanie (z mlekiem da się prawie wszystko wypić, ale na espresso to Ty nie licz). Ale jeśli szukasz dobrej kawy to sam się z czasem o tym przekonasz![]()

CELLINI nr. 1 Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii są własnością jej autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie jej w jakiejkolwiek formie jest zabronione.
- Animator47
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Gaggia Espresso Pure +i-mini+Moka+Aeropress+Hario Slim
- Kontaktowanie:
No cóż, człowiek uczy się na błędach - szkoda, że na swoich
.

-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: Electrolux EEA 250,młynek Severin KM 3874
Na razie odpuszczam sobie zakup młynka.Dzięki za Dobre rady.
- Remogiusz
- ojciec chrzestny
- Sprzęt: W stopce
Poluj na używki ASCASO, IBertiala, czasem ktoś likwiduje biznes i nawet gastronomy można za 3-4 stówki dostać 

Hardware: Rocket , GAGGIA, Bialetti, FP, Dripper / jedyny słuszny młynek, macap mx900
Software: co kurier przyniesie...(Ariadna)
Software: co kurier przyniesie...(Ariadna)
Każdy chce tanio! Ale wtedy liczy się szczęśliwy los i nieustanne ślęczenie w necie. Szukam informacji na temat gringera Baratza VARIO ( lub Mahlkoenig Vario ).Mało informacji na forum. Bardzo pasuje gabarytami i wiem, że ma ceramiczne żarna. Może ktoś ma ten model albo zna go lepiej niż "doradca serwisowy". Proszę o merytoryczne wskazówki.
- SzaChowieC
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Kawiarka|AeroPress|Drip|
Tiamo| Ascaso I-2 mini|
EEA 110| Ascaso Basic| - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
Młynek tani a...skuteczny
Witam!
Ostatnio zostałam posiadaczką ekspresu ciśnieniowego Saeco. Wszystko w porządku, kawa jest dobra ale w domu nie ma tego pięknego zapachu...
.
Mam fundusze maksymalnie do 200 zł i myślę o kupnie młynka. Taniego, a skutecznego dającego piękny aromat i smak.
Słyszałam, że najlepsze są żarnowe, ale nie wiem jaki konkretnie model...
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Ania
Ostatnio zostałam posiadaczką ekspresu ciśnieniowego Saeco. Wszystko w porządku, kawa jest dobra ale w domu nie ma tego pięknego zapachu...

Mam fundusze maksymalnie do 200 zł i myślę o kupnie młynka. Taniego, a skutecznego dającego piękny aromat i smak.
Słyszałam, że najlepsze są żarnowe, ale nie wiem jaki konkretnie model...
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Ania
- Metiu
- kawa w żyłach
- Sprzęt: ::Isomac Tea II::Mazzer Mini E Digital::Tamper z kamienną rączką::AeroPress::Hario Slim::
W tym budżecie może uda Ci się kupić młynek Tchibo. Poszukaj informacji o nim, trochę się o nim w temacie "młynki" pisało. 

Szukasz tampera ? Napisz do mnie, lub wejdź --> Tampery
Np. w >tym< króciutkim wątku 

Ascaso Elipse (PID+termo) + Isomac Macinino Professionale Inox + Bialetti Dama Deco' Nero + AeroPress + Hario V60 + phin
A jak się ma sprawa mielenia kawy w młynku żarnowym ręcznym
a współpracą z eks. ciśnieniowym?
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Animator47
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Gaggia Espresso Pure +i-mini+Moka+Aeropress+Hario Slim
- Kontaktowanie:
Młynkiem ręcznym nie dasz rady uzyskać na tyle dobrego ( równego i drobnego) przemiału by uzyskać poprawne espresso. Oczywiście, jeśli masz na myśli popularne młynki ręczne jak Hario Slim czy Tiamo etc. Pamiętam, że gdzieś widziałem młynek ręczny z możliwością mielenia pod espresso ale kosztował więcej niż elektryczny.
Anna Ka., zerknij proszę, co już napisano na Forum. Dokładnie jeden temat pod obecnym >tu<, albo jeszcze >ten<.
Ascaso Elipse (PID+termo) + Isomac Macinino Professionale Inox + Bialetti Dama Deco' Nero + AeroPress + Hario V60 + phin