Prosze o pomoc w wyborze --- młynek do 250 PLN
-
- zagląda od święta
Wydaje się niewiarygodne, iż za całkiem spore pieniądze (250 zł to nie taka znowu mała kasa) nie da się kupić przyzwoitego młynka. Przecież to tylko silnik, łożyska, żarna, obudowa i trochę elektryki. Niestety realia są takie, że nowego za te pieniądze nie kupisz (no chyba ze uda ci się gdzieś znaleźć opisywanego gdzieś Tchibo). Szkoda wydać dwie i pół stówy na coś, co nie spełnia swojej funkcji.
GeneCafe -> Mazzer Mestre -> La Nuova Era Cuadra -> filiżanka
-
- zagląda od święta
No tak:) mam tylko jedno ale, a mianowicie: jak rozpoznać ów dobry stan używanego młynka? Czy żarna są jeszcze w porządku? Nie znam się na tym wogóle:/
spinka2, to ten Tchibo jest rzeczywiście dużo lepszy od innych w tym przedziale cenowym?
Błędy poprawiłem. Do edycji napisanej treści służy przycisk "zmień" w prawym górnym rogu nad okienkiem do wpisywania. Nie trzeba wtedy (nie zaleca się) pisać kilku postów pod sobą. //Jogi-mod
spinka2, to ten Tchibo jest rzeczywiście dużo lepszy od innych w tym przedziale cenowym?
Błędy poprawiłem. Do edycji napisanej treści służy przycisk "zmień" w prawym górnym rogu nad okienkiem do wpisywania. Nie trzeba wtedy (nie zaleca się) pisać kilku postów pod sobą. //Jogi-mod
Nie wiem, nie używałem. Ma dobre opinie na forum jak na młynek tej klasy i za przyzwoitą cenę. Ja ze swojej strony raczej polecam pójść drogą wskazana przez Jogiego.
Żarna młynka wytrzymują kilkaset kg kawy (demoka - 600 kg). Jeśli silnik pracuje, obraca żarnami, nic nie gwiżdże, piszczy, szarpie to młynek powinien być sprawny. Szukaj ofert na forum, powinnaś trafić na egzemplarz wychuchany przez kawowego maniaka
.
Żarna młynka wytrzymują kilkaset kg kawy (demoka - 600 kg). Jeśli silnik pracuje, obraca żarnami, nic nie gwiżdże, piszczy, szarpie to młynek powinien być sprawny. Szukaj ofert na forum, powinnaś trafić na egzemplarz wychuchany przez kawowego maniaka

GeneCafe -> Mazzer Mestre -> La Nuova Era Cuadra -> filiżanka
A dlaczego jest lepszy można przeczytać m.in. >tutaj<.
Aha, nie wiem, czy nie najlepszym rozwiązaniem w tej chwili będzie dla Ciebie używany Solis Scala, jeżeli jeszcze nie poszedł.
No i ewentualnie nowy Bork.
Doczytaj moje uwagi co do edytowania postów.
Aha, nie wiem, czy nie najlepszym rozwiązaniem w tej chwili będzie dla Ciebie używany Solis Scala, jeżeli jeszcze nie poszedł.
No i ewentualnie nowy Bork.
Doczytaj moje uwagi co do edytowania postów.
?
Rocket CC | Mazzer MM | Gaggia G | Aeropress A| Moka M

Z tanich młynków zdecydowanie polecam Tchibo nawet ten z płaskimi żarnami ( ostatnio widziałem je po 160zł ), miałem porównanie przez pewien okres z krups ghx i solis scala, pierwszy nawet po tuningu nie daje odpowiednio drobno zmielonej kawy, a solis scala daje więcej pyłu i co najgorsze był dwa razy w serwisie.
-
- zagląda od święta
Asortyment mizerny i ceny przerażające...
Jeżeli już w 100% jesteś zdecydowany na któreś z najtańszych rozwiązań, a nie chcesz zamawiać młyna na drugim końcu Polski i zależy Ci na czasie, to całkiem niezłym patentem może być zamówienie go przez euro.com.pl i odbiór w wybranym sklepie. Doliczają jakieś 4 złote za transport, ale to raczej niewiele.
W tej chwili mają Krupsa w promocji za 188 złotych.
A młynki, no cóż, wszystko napisane jest powyżej i w innych wątkach na ten temat. Ja długo wpatrywałem się w tego Krupsa, szukałem Tchibo, a ostatecznie kupiłem i-Mini u pana Janusza
Jeżeli już w 100% jesteś zdecydowany na któreś z najtańszych rozwiązań, a nie chcesz zamawiać młyna na drugim końcu Polski i zależy Ci na czasie, to całkiem niezłym patentem może być zamówienie go przez euro.com.pl i odbiór w wybranym sklepie. Doliczają jakieś 4 złote za transport, ale to raczej niewiele.
W tej chwili mają Krupsa w promocji za 188 złotych.
A młynki, no cóż, wszystko napisane jest powyżej i w innych wątkach na ten temat. Ja długo wpatrywałem się w tego Krupsa, szukałem Tchibo, a ostatecznie kupiłem i-Mini u pana Janusza

DRINK COFFEE - Do stupid things faster with more energy!