Zapakowana saszetka nie wietrzeje tak szybko jak odpakowane i nieużywane ziarno.. I można kupować mniejsze ilości.. ale cena zwłaszcza w Polsce nie zachęca..
Kup sobie kolbowca a ja będę nadal używał ekspresu i go promował bo jest 1-sza ligaJa mam gwarancję na 50 tysięcy kaw
![]()
A Twoi znajomi to jacyś pechowcy bogaci skoro wyrzucają tak drogi sprzęt chyba, że mieli z wystawek ulicznych w Niemczech...
Ja np. nie znam...Och, Metiu...
Niestety chyba większość użytkowników automatów nie zna smaku bardzo dobrego espresso.
No to ja mam najwyraźniej zaburzenia osobowościKolbowy czy automatyczny ? Hybryda czy lustrzanka (foto)? Ścigacz czy czoper (motor)? Elektroniczny czy mechaniczny (zegarek)? Ech te forumowe dylematy. Na forach przez, które się przewinąłem zauważyłem, że w większości przypadków forumowicze wybierają podobnie np. właściciel lustrzanki wybiera kolbowy, mechaniczny, czopera. Więc to może kwestia charakteru człowieka a nie samego podniebienia ?
Też tak kiedyś mówiłem..Mam automat do kawy i nie zamieniłbym za kolbowy /nigdy nie mówię nigdy/ a to z takich powodów jak piszesz automat to niesamowita wygoda szczególnie rano przed wyjściem z domu, żadnego bałaganu w kuchni i zabawy z młynkami itp. Tylko włączam i kaw leci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość