Domowe palenie kawy z Gene Cafe
-
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Rancilio Silvia,Eureka Mignon,Moka Bialetti 1 cup
Re: Domowe palenie kawy z Gene Cafe
Janie nadal jesteś zadowolony z palarki Gene Cafe?Trochę się zastanawiam nad jej kupnem.Ale czy kawa w niej wypalana jest zbliżona jakością do kawy z palarni profesjonalnej lub np mieszanki włoskiej?
- jan_bar
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Gaggia Classic Isomac Zaffiro Fiorenzato F5 M doser GeneCafé
Jak najbardziej. To jeden z moich lepszych zakupów. Przedtem kupowałem kawę świeżo paloną (zwykle była to Etiopia) w cenie 90-100 zł/kg. Teraz mogę kupić zieloną (też Etiopię) za 30-40 zł/kg uzyskując po wypaleniu CO NAJMNIEJ tę samą jakość. Palenie pod ekspres ciśnieniowy jest w zasadzie dość proste, w ciągu roku może raz mi się niezbyt udało, ale też nie był to węgiel. A kiedyś otrzymałem z profesjonalnej palarni kilogramową przesyłkę kawy, w zasadzie węgla.Janie nadal jesteś zadowolony z palarki Gene Cafe?Trochę się zastanawiam nad jej kupnem.Ale czy kawa w niej wypalana jest zbliżona jakością do kawy z palarni profesjonalnej lub np mieszanki włoskiej?

Nie zastanawiaj się tylko bierz Gene Cafe, to świetna wypalarka - i łatwa w obsłudze. W kolorze czerwonym nawet świetnie w kuchni wygląda. Ja mam niestety czarną.
קפה
W sumie podpisuję się pod słowami Janka.
Aczkolwiek nigdy nie wyrzuciłem kawy do kosza, zawsze jest jakaś metoda aby ją spożytkować.
Pozdrawiam
M.
Aczkolwiek nigdy nie wyrzuciłem kawy do kosza, zawsze jest jakaś metoda aby ją spożytkować.
Pozdrawiam
M.
Gaggia Baby Twin, Ascaso I-mini
Cywety, na balkonie.
A poważnie, w pracy, w biurowym "przelewowcu" przeszły by nawet tłuczone szyszki o ile oczywiście nie trzeba się na nie składać.
A poważnie, w pracy, w biurowym "przelewowcu" przeszły by nawet tłuczone szyszki o ile oczywiście nie trzeba się na nie składać.
Gaggia Baby Twin, Ascaso I-mini
- piomic
- Consigliere
- Sprzęt: Basic, AP, moka, tygiel, kubek, V60, Cellini Evo...
U mnie w pracy jedyny przelew to moje v60 i konewka z allegro.