Strona 7 z 7

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: pn 16 lut 2015, 23:45
autor: jan_bar
A robiłeś backflush regularnie (codziennie) i z użyciem detergentu (raz w tygodniu)?

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: wt 17 lut 2015, 12:41
autor: daniels1
Ja na swoim Giotto nigdy takiego nalotu nie miałem, czyszczę ekspres codziennie i również z Britty używam wody i oznak kamienia na prysznicu nie mam.

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: wt 17 lut 2015, 16:28
autor: dopeman
Jan_bar: zazwyczaj codziennie na koniec dnia, choć czasem noca już nie robiłem hałasu, więc nie do końca regularnie.
Z chemią robilem tak co 3 tygodnie.
No ale osad kawowy to nie jest. Wygląda na kamień.

Co robić? :(

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: wt 17 lut 2015, 18:32
autor: antonio
Wziąć kwasu cytrynowego sporą paczkę, rozpuścić w zimnej wodzie, nalać roztworu do zbiornika na wodę, uruchomić maszynkę itd.

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: sob 12 wrz 2015, 10:11
autor: dopeman
U wylotu dyszy spieniania zbiera się cały czas kropla wody, po wytarciu znów. Być może coś tam się skrapla, ale wydaje mi się że wcześniej tak nie było, no i wydaje mi się że wydajność pary spadła.

Co to może być? Kamień?

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: sob 12 wrz 2015, 11:44
autor: w_waw
Ja nie używam dyszy do spieniania, a też mam ten efekt. Może nie codziennie, ale co 2-3 dni pojawi się kilka kropli (kiedyś działo się to rzadziej). Może taki urok Bezzery. Możliwe, że jak automat dobiera wodę do bojlera to czasem "popuści".

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: ndz 27 gru 2015, 19:29
autor: luk222
Witam po świętach. Pozdrawiam tutejszych bywalców .
Śledzę to forum od dłuższego czasu i na podstawie opinii itd. kupiłem owo cudo parę dni temu. Wygląda w kuchni pięknie. Robi wrażenie . Oswoiłem się z obsługą , zrobiłem kilka powiedzmy espresso i mam pytanie do użytkowników , jak ubijacie przemiał w poj. sitku, chodzi mi o rozmiar tampera , bo w zestawie jest taka plastikowa zabawka do ubijania o różnych średnicach . Widziałem na filmie stosowanie tampera o mniejszej średnicy, dosypanie kawy i większa średnica tampera. Przyznam , że ogarnięcie tej bezzery jest wyjątkowo proste .... :smiech:

Re: Już mam Bezzera Unica PID

: wt 29 gru 2015, 21:21
autor: Zyniek
Witaj,

Temat sitek, średnic, technik ubijania itp. to inny dział, Unica nie ma nic do tego...

Szybciej uzyskasz info...

Pozdrawiam