Witam, jestem od 3 lata posiadaczem Zelmera maestro. Kawę kupuje mieloną i piję głównie late. Mój zelmer jednak się wziął i zepsuł (chyba jakiś czujnik, bo strasznie się grzeje) i wpadł do głowy pomysł odświeżenia ekspresu. Założenie jest takie, że ma byc nie gorszy od Zelmera, ale chciałbym, aby miał wbudowany młynek. Nie jest to jeszcze moment na młynek zewnętrzny, a więc te kryterium jest istotne.
Chce przeznaczyć do 1000 zł. Znalazłem już pierwszego kandydata Ariete Roma Deluxe http://www.ceneo.pl/2195550, który spełnia moje oczekiwania, ale może możecie podrzucić coś innego, aby mieć jakiś wybór.
Dziękuję serdecznie za sugestie.
pozdrawiam
Sławek
Ekspres Kolbowy z młynkiem do 1000 zł
Re: Ekspres Kolbowy z młynkiem do 1000 zł
Sławek, a spojrzałeś w opinie użytkowników tych ekspresów? One nie są zachęcające!!!
Ja też planowałem zakup ekspresu kolbowego, ale dzięki temu forum w porę się zreflektowałem, bo bym wtopił jak inni.
Chyba we wszystkich MM są w weekendy prezentacje ekspresów Saeco (z młynkiem). Trafiłem na taką zupełnie przypadkowo, ale spróbowałem kawy i ona mnie ostatecznie przekonała. Sprawdziłem w necie opinie użytkowników (wszędzie bardzo pozytywne), więc zakupiłem model za 1400 i jestem bardzo zadowolony. Może warto dołożyć 4 stówy do automatu? Pomyśl nad tym! A najlepiej przejdź się na taką prezentację, spróbuj kawy i potem zdecyduj.
Ja też planowałem zakup ekspresu kolbowego, ale dzięki temu forum w porę się zreflektowałem, bo bym wtopił jak inni.
Chyba we wszystkich MM są w weekendy prezentacje ekspresów Saeco (z młynkiem). Trafiłem na taką zupełnie przypadkowo, ale spróbowałem kawy i ona mnie ostatecznie przekonała. Sprawdziłem w necie opinie użytkowników (wszędzie bardzo pozytywne), więc zakupiłem model za 1400 i jestem bardzo zadowolony. Może warto dołożyć 4 stówy do automatu? Pomyśl nad tym! A najlepiej przejdź się na taką prezentację, spróbuj kawy i potem zdecyduj.
Tak, widziałem opinie, są różne, od najgorszych do najlepszych. Podobnie miałem, kiedy kupowałem Zelmera, też mi odradzano i zachęcano, zaryzykowałem i uważam, że na tamten moment to był bardzo dobry wybór.
A teraz... no jakoś przyzwyczaiłem się do kolbowego i chciałbym właśnie taki mieć. 400 zł to nie jest jakiś wielki problem ale w sumie jak porównam do tego Ariete to wychodzi x2. Ale generalnie zacząłem wątek, aby właśnie poznać różne zdania. Dzięki więc za podsunięcie pomysłu.
pozdrawiam
Sławek
A teraz... no jakoś przyzwyczaiłem się do kolbowego i chciałbym właśnie taki mieć. 400 zł to nie jest jakiś wielki problem ale w sumie jak porównam do tego Ariete to wychodzi x2. Ale generalnie zacząłem wątek, aby właśnie poznać różne zdania. Dzięki więc za podsunięcie pomysłu.
pozdrawiam
Sławek
- thesiu
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Gaggia Classic + Graef CM 70,
Ascaso Steel Uno Prof + Graef CM 800,
Aeropress
Automat nigdy nie da Ci tego co kolbowiec
pozdrawiam

- daniels1
- kawa w żyłach
- Sprzęt: DeLonghi EC 850 M, GAT VIP AROMA, MAZZER SJ, MACAP MC4, Rocket GIOTTO v2 plus, CM-1C
- Kontaktowanie:
Święta prawda 

Palenie ( kawy ) to nałóg i ja nigdy go nie rzucę
Kawa Czy Herbata - Palarnia Kawy
Kawa Czy Herbata - Palarnia Kawy
Wróć do „Ekspresy kolbowe domowe”