Saeco Nina - wszystkie modele - pytania, problemy
- kuki23
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: DeLonghi Nespresso EN 170 S PRODIGIO
Saeco Nina - wszystkie modele - pytania, problemy
Jakieś opinie o tych ekspresach Saeco.
Witam wszystkich. Wczoraj sprawiłam sobie mój pierwszy ekspres ciśnieniowy Nina Bar
Kawa espresso wychodzi super. Mniam. Ale muszę jeszcze poćwiczyć spienianie mleka, bo narazie pianka wychodzi ,,rzadka,,
Nie rozumię też czym się różni Cappuccinatore od Pannarello. Wygląda, że obie te funkcje mają identyczne działanie i służą do cappuccino. Czy ktoś mógły mi wyjaśnić różnice? Nie jest to dla mnie zbyt jasno opisane w instrukcji obsługi

Nie rozumię też czym się różni Cappuccinatore od Pannarello. Wygląda, że obie te funkcje mają identyczne działanie i służą do cappuccino. Czy ktoś mógły mi wyjaśnić różnice? Nie jest to dla mnie zbyt jasno opisane w instrukcji obsługi

Ja mam nine cappuccino i jestem zachwycona tym zestawem cappuccinatore.
najbardziej smakuje mi taka kawa: do kawy po zaparzeniu dodaje mleko, a potem przepuszczam calosc przez ta rurke- super cappuccino. A dzieci uwielbiaja kakao- gotowe kakao na mleku przepuszczone przez cappuccinatore- pyszna pianka. Polecam! Sprobujcie!
najbardziej smakuje mi taka kawa: do kawy po zaparzeniu dodaje mleko, a potem przepuszczam calosc przez ta rurke- super cappuccino. A dzieci uwielbiaja kakao- gotowe kakao na mleku przepuszczone przez cappuccinatore- pyszna pianka. Polecam! Sprobujcie!

Hey ja kupilam ostatnio ekspres Saeco Nina Cappucino. I troche nie rozumiem wyposazenia. Mam dwa filtry jeden jest do torebek a drugi normalnie do parzenia kawy. Jednakze na co jest ta gumowa wkladka w filtrze głownym?
Ogólnie w domu korzystam z innego ekspresu - Saeco deluxe cos tam i jest super
Ekstra kawa mi wychodzi. OD espresso o miodowe cynamomnowe latte
no i macchiato warstwowe 
Ogólnie w domu korzystam z innego ekspresu - Saeco deluxe cos tam i jest super

kama
-
- blackcoffeeroasters
- kawa w żyłach
- Sprzęt: ekspres
ciekawa ta numeracja w nickach

ale to ciekawa sprawa - na forum jest mniej więcej 3 razy więcej zarejestrowanych użytkowników z trzykrotnie mniejszą liczbą postów niż na TMC

Saeco Nina
Sam osobiście użytkuje Saeco Nina od czterech miesięcy, musze powiedzieć że nie jestem zadowolony, bojler oraz kolba ruszają się podczas robienia kawy. Zrobienie kawy z E.S.E wiąże się z dość długim czekaniem na nagrzanie a samo robienie kawy pozostawia wiele do życzenia strumień wypływający a w zasadzie krople które lecą zastanawiają mnie nad prawidłowością jego działania. Macie tak samo przy robieniu kawy w saszetkach??????
Wróć do „Ekspresy kolbowe domowe”