Gaggia Classic, Baby Dose, czy Selecta Deluxe?
Gaggia Classic, Baby Dose, czy Selecta Deluxe?
Witam!
mam okazję zakupu nowego ekspresu, do wyboru mam:
-gaggia classic, cena ok. 210 funtów
-gaggia selecta deluxe, ok. 140 funtów
-gaggia baby dose, ok. 210 funtów
co bedzie najrozsądniejszym i nie ukrywam najbardziej korzystnym wyborem biorąc pod uwagę podane ceny?
mam okazję zakupu nowego ekspresu, do wyboru mam:
-gaggia classic, cena ok. 210 funtów
-gaggia selecta deluxe, ok. 140 funtów
-gaggia baby dose, ok. 210 funtów
co bedzie najrozsądniejszym i nie ukrywam najbardziej korzystnym wyborem biorąc pod uwagę podane ceny?
re
Witam,
musi być nówka?
Widziałem wiele ofert w UK na Rancilio Silvie za mniej niż 200 funtów oraz na holendersiej stronie www.marktplaats.nl za mniej niż 200euro.
Osobiście bym brał Classica.
Pozdrawiam,
dsc.
musi być nówka?
Widziałem wiele ofert w UK na Rancilio Silvie za mniej niż 200 funtów oraz na holendersiej stronie www.marktplaats.nl za mniej niż 200euro.
Osobiście bym brał Classica.
Pozdrawiam,
dsc.
ZR-71, Guatemala i inne
Gaggia Espresso Dose czy inne?
Witam wszystkich na forum! Jestem nowy na forum, a zarazem człowiek, który nawrócił się z rozpuszczalych lur i pomyjów.
Przestudiowałem forum dokładnie, normalnie pełen szacun i podziw za wiedzę i pasję do kawy. Mam nadzieję, że w przyszłości również będę należeć do grona master of coffe.
Ok... jestem na etapie kupna ekspresu ciśnieniowego. Wyczytałem, że liderem jest Gaggia. Tylko mnie jakoś nie przekonuje to włoskie pochodzenie. =/
No fiaty i alfy...niee. Acz, zrozumiem, jeśli Gaggia jest mercedesem wśród ekspresów
Oprócz gagii biorę pod uwagę jeszcze boscha model 'barino' i krupsa 'vivio'. Te ostatnie kosztują niecałe 400zł.
No nie ukrywam, że niechciałbym wydać więcej niż 900zł. Do gaggii przekonują mnie bardzo pochlebne opinie i wieść o tym, iż parzy dobrą kawę, choć jest sztuka której zapewne trzeba się nauczyć.
W ogóle ma ktoś ten konkretny model gaggii? Jest ok, czy może coś innego wziąć?
Czekam na rady!
Pozdrawiam.
Przestudiowałem forum dokładnie, normalnie pełen szacun i podziw za wiedzę i pasję do kawy. Mam nadzieję, że w przyszłości również będę należeć do grona master of coffe.

Ok... jestem na etapie kupna ekspresu ciśnieniowego. Wyczytałem, że liderem jest Gaggia. Tylko mnie jakoś nie przekonuje to włoskie pochodzenie. =/
No fiaty i alfy...niee. Acz, zrozumiem, jeśli Gaggia jest mercedesem wśród ekspresów

Oprócz gagii biorę pod uwagę jeszcze boscha model 'barino' i krupsa 'vivio'. Te ostatnie kosztują niecałe 400zł.
No nie ukrywam, że niechciałbym wydać więcej niż 900zł. Do gaggii przekonują mnie bardzo pochlebne opinie i wieść o tym, iż parzy dobrą kawę, choć jest sztuka której zapewne trzeba się nauczyć.
W ogóle ma ktoś ten konkretny model gaggii? Jest ok, czy może coś innego wziąć?
Czekam na rady!
Pozdrawiam.

"Ranek... Błyszczy rosa na liściach. Przemijamy srebrzyście nierealni jak sen..."
witam
na chwilę obecną wydaje mi się że ta propozycja jest najlepszym wyborem jakość/cena.
kiedyś była gaggia classic (a ten sprzęt nieco ją przypomina) ale to był koszt 1100 zł. Sam rozważałem zakup tego zestawu dla matki, ale ja awansowałem sprzętowo a mama odziedziczyła moją gaggie classic.
masz w tym sprzęcie przedewszystkim bojler, masz mosiężną grupę i sprzęt waży parę kilo co daje ci pewność że w środki masz metal a nie plastik.
Wielki plus - dostajesz filtr supercrema - czyli póki nie uzbierasz na młynek (porządny) to możesz się nim wspomagać.
Moim zdaniem bardzo dobra propozycja.
na chwilę obecną wydaje mi się że ta propozycja jest najlepszym wyborem jakość/cena.
kiedyś była gaggia classic (a ten sprzęt nieco ją przypomina) ale to był koszt 1100 zł. Sam rozważałem zakup tego zestawu dla matki, ale ja awansowałem sprzętowo a mama odziedziczyła moją gaggie classic.
masz w tym sprzęcie przedewszystkim bojler, masz mosiężną grupę i sprzęt waży parę kilo co daje ci pewność że w środki masz metal a nie plastik.
Wielki plus - dostajesz filtr supercrema - czyli póki nie uzbierasz na młynek (porządny) to możesz się nim wspomagać.
Moim zdaniem bardzo dobra propozycja.

doppio napoletano lungo?
Dzięki dopeman! 
Na ebayu przeglądałem sobie ekspresy krupsa i boscha.... troche tandetne... a już najbardziej to, że bosch ma plastikową grupę i zaczepy portafiltra
to ja się na gaggię chyba zdecyduje. będzie z młynkiem ładny komplecik stanowić
ale czekam na wypowiedzi innych.

Na ebayu przeglądałem sobie ekspresy krupsa i boscha.... troche tandetne... a już najbardziej to, że bosch ma plastikową grupę i zaczepy portafiltra

to ja się na gaggię chyba zdecyduje. będzie z młynkiem ładny komplecik stanowić

ale czekam na wypowiedzi innych.

"Ranek... Błyszczy rosa na liściach. Przemijamy srebrzyście nierealni jak sen..."
gaggia espresso dose jest prawie o połowię lżejsza od classica (przy tych samych gabarytach!) i ekspresu demoka - czyli coś jest na rzeczy.. a do tego ma jakąś elektronikę? ustawienia ilości kawy? "pozwala za zaprogramowanie w pamięci ilości dozowanej kawy"
nie ufam takim rozwiązaniom. a jeśli mnie pamięć nie myli to "caffe prego tip" uzyskała gaggia classic, inne modele już nie były tak pochlebnie oceniane.
nie upieraj się przy firmie.

nie ufam takim rozwiązaniom. a jeśli mnie pamięć nie myli to "caffe prego tip" uzyskała gaggia classic, inne modele już nie były tak pochlebnie oceniane.
nie upieraj się przy firmie.

doppio napoletano lungo?
-
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: La Marzocco Linea, Dalla Corte Mini,
- Kontaktowanie:
gaggia dose jest lżejsza, bo ma obudowę z tworzywa, co mi absolutnie nie przeszkadza. Ważne jest by w środku było solidnie i metalowo-producent zarzeka się że bojler jest metalowy
classica niestety w Polsce nie sprzedają
coś mi się zdaje, że kupię espresso dose. Ale mam jeszcze czas

classica niestety w Polsce nie sprzedają

coś mi się zdaje, że kupię espresso dose. Ale mam jeszcze czas

- jarma
- kawa w żyłach
- Kontaktowanie:
a czy to nie to samo co gaggia dose? jeśli tak to chyba w tym wątku coś się znajdzie.Jak kupisz to podziel się wrażeniami, bo niestety ja nie mogę znaleźć żadnej opinii użytkowników na temat espresso dose, może słabo szukam...
Andrejka Premium, Mazzer nie-taki-znowu-Mini, kawa: od rogera 

-
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: La Marzocco Linea, Dalla Corte Mini,
- Kontaktowanie:
Wróć do „Ekspresy kolbowe domowe”