Najtańsza/najmniejsza maszyna z e61 oraz HX?
- Piru
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Gaggia Classic PID + Eureka Mignon
Najtańsza/najmniejsza maszyna z e61 oraz HX?
Witam!
Czy wiecie która maszyna z E61 i HX jest najmniejsza?
A jaka jest najtańsza?
Zastanawiam się na jakie maszynki można polować na ebayu...
Czy wiecie która maszyna z E61 i HX jest najmniejsza?
A jaka jest najtańsza?
Zastanawiam się na jakie maszynki można polować na ebayu...
Projekt Raspresso
- Long Johnny
- ojciec chrzestny
Zdefiniuj proszę "najmniejszość". Pytam serio, na którym wymiarze przede wszystkim Ci zależy? Bo np. Elektra Microcasa ma podstawę średnicy 25cm, a poza tym jest bardzo smukła, za to dość wysoka (ok 58cm). Większość graniastych konstrukcji będzie mieć zbliżone wymiary. Wyraźnie mniejsze są dopiero konstrukcje jednobojlerowe.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
.: Isomac Tea : Innova Ascaso i-mini | Ocaree TCA-3 : Solis Maestro Plus :.
Proponuje polowanie na ebay w dłuższym okresie czasu. Wytypuj wstępnie sam kilka modeli, maszyny popularne będą zawsze droższe a mniej popularne tańsze. Szukaj opini na forach, oglądaj jaki sprzęt mają forumowicze i wyciągaj wnioski. Gotowych opracowań w tym temacie raczej nie znajdziesz. Może Carimali Uno?
- Long Johnny
- ojciec chrzestny
Za "moich" czasów najtańsze z ligi E61/HX jako nówki były maszyny Isomac właśnie. Jeśli myślisz o nowym ekspresie, skontaktuj się koniecznie z obecnymi na Forum dystrybutorami: rogerem, Januszem, Witem, Sławkiem DJP (kolejność przypadkowa, bez żadnych zaszytych sugestii
). Potrafią wyczarować często naprawdę dobre warunki!

Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
- Piru
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Gaggia Classic PID + Eureka Mignon
Dlaczego nie przewiduję? Forum jest po to, by dzielić się wiedzą. Jeżeli ktoś się orientował w temacie, to niech się pochwali. Nie widziałem takiego wątku więc stworzyłem - właśnie po to, by zostało dla potomności.
Robi się mały OT więc wracajmy do rzeczy
kszmigie kupił La Nuova Era Cuadra za 700 euro - to jest imho bardzo dobra cena. Mały minus - jest to dosyć nowa (?) konstrukcja, więc z second handu raczej się nie uda wysnajperzyć
Poza tym nie jest zbyt popularna.
Robi się mały OT więc wracajmy do rzeczy

kszmigie kupił La Nuova Era Cuadra za 700 euro - to jest imho bardzo dobra cena. Mały minus - jest to dosyć nowa (?) konstrukcja, więc z second handu raczej się nie uda wysnajperzyć

Projekt Raspresso
- jarma
- kawa w żyłach
- Kontaktowanie:
Zajrzyj jeszcze tu, nie wiem czy wszystkie z e61, ale SławekDJP sporą listę podał:
http://caffeprego.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1358
Ja polecam oczywiście moją ślicznotkę, może nie najtańsza, ale wymiarowo całkiem zgrabna (S 29.5cm x W 39.5cm x G 45cm). No i ten dizajn

http://caffeprego.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1358
Ja polecam oczywiście moją ślicznotkę, może nie najtańsza, ale wymiarowo całkiem zgrabna (S 29.5cm x W 39.5cm x G 45cm). No i ten dizajn

Andrejka Premium, Mazzer nie-taki-znowu-Mini, kawa: od rogera 

Tez szukałem takimi kryteriami wielkości i ceny i chyba najwęższa maszyna HX/E61 jaka znalazłem to Quick Mill Anita oraz Isomac-i.
Cuadra nie jest wąska za to zwęża się z tyłu i dobrze wpasowuje się w róg kuchni.
Co do popularności Cuadry to nie jest to wcale taka rzadkość n.p. Niemczech na forach jest dość sporo ich. Oprócz ceny o której pisaliście, wyposażenia i stylistyki dla mnie niebagatelną zaletą było to że jest lokalny Polski dystrybutor i nie musiałem zamawiać w sklepiku internetowym który ma nas potem w duszy zasłaniając się jakąś europejską gwarancją.
Kuba
Cuadra nie jest wąska za to zwęża się z tyłu i dobrze wpasowuje się w róg kuchni.
Co do popularności Cuadry to nie jest to wcale taka rzadkość n.p. Niemczech na forach jest dość sporo ich. Oprócz ceny o której pisaliście, wyposażenia i stylistyki dla mnie niebagatelną zaletą było to że jest lokalny Polski dystrybutor i nie musiałem zamawiać w sklepiku internetowym który ma nas potem w duszy zasłaniając się jakąś europejską gwarancją.
Kuba
La Nuova Era Cuadra na warsztacie razem z + Mahlkoenig Vario Home + Espro clicker.
Wróć do „Ekspresy kolbowe domowe”