Problem z Jura m30

mariusz341
Posty: 3
Rejestracja: wt 18 gru 2012, 11:25
Sprzęt: jura m30

Problem z Jura m30

Postautor: mariusz341 » wt 18 gru 2012, 11:35

Witam
Jestem tu nowy.
Mam problem z automatem wygląda to tak :
rano wł. maszyne i jest ok. robię dwie kawy jedna po drugiej i zaczyna migać filiżanka i para(z prawej strony).
Musze wyłączyć z prądu i poczekać około 30 min żeby znów zrobić kawę...:(
Ekspres odkamieniony, pół roku temu wymieniałem wszystkie uszczelki.
Może ktoś wie gdzie jest problem ?
pozdraiwam.

maxwell
zagląda całkiem śmiało
zagląda całkiem śmiało
Posty: 50
Rejestracja: ndz 03 lip 2011, 21:24
Sprzęt: Isomac Amica + Astoria Beretta (był Ascaso Basic)

Re: Problem z Jura m30

Postautor: maxwell » czw 20 gru 2012, 9:21

Wrzuć to w wątek o automatach.

Sprawdzałeś w instrukcji czy to miganie dwóch kontrolek coś oznacza?
Może masz kłopoty ze zbyt wysoką temperaturą na którymś z czujników? Spróbuj przelać trochę wody przez dyszę pary.

mariusz341
Posty: 3
Rejestracja: wt 18 gru 2012, 11:25
Sprzęt: jura m30

Re: Problem z Jura m30

Postautor: mariusz341 » czw 20 gru 2012, 18:44

Witam ponownie
Po 2 dniach jest tak nawet rano jak włączam ekspres to od razu zaczynają migać te dwie lampki.
Sprawdzałem w instrukcji ale nie ma ani słowa o tych dwóch lampkach.
Muszę wł. i wył. parę razy wtedy zaskoczy.
Pomocy...
pozdr.


Wróć do „Ekspresy kolbowe gastronomiczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość