Ekspres automatyczny w granicach 1500-1700 PLN
Ekspres automatyczny w granicach 1500-1700 PLN
Witam
Pierwszy post na forum i tradycyjne pytanie jaki ekspres automatyczny wybrać za ok 1500 zł. Wiem czytałem że za te pieniądze nie ma szans na dobry ekspres ale niestety w chwili obecnej nie ma szans na większą kasę.
Ekspres ma robić 3-5 kaw, czasami z mlekiem. W chwili obecnej przymierzałem się do zakupu Saeco Odea Giro, ale po niezbyt pechlebnych opinach na forum zaczełem się zastanawiac. W osiągalnej cenie jest jeszcze NIVONA CafeRomatica 610 a może kupić używaną Jurę E70 z 6 miesięczną gwarancją .Pomożecie ???
Do tej pory pijałem tradycyjną "fusiarę" ale powoli po kilku wizytach u posiadaczy ekspresów 99% to Saeco ten 1% to nie mam zielonego pojęcia, a najlepszą kawę piłem z Saeco Vienna , tutaj podejrzewam że niebagatelną rolę odgrywała kawa prosto z Austrii
Pierwszy post na forum i tradycyjne pytanie jaki ekspres automatyczny wybrać za ok 1500 zł. Wiem czytałem że za te pieniądze nie ma szans na dobry ekspres ale niestety w chwili obecnej nie ma szans na większą kasę.
Ekspres ma robić 3-5 kaw, czasami z mlekiem. W chwili obecnej przymierzałem się do zakupu Saeco Odea Giro, ale po niezbyt pechlebnych opinach na forum zaczełem się zastanawiac. W osiągalnej cenie jest jeszcze NIVONA CafeRomatica 610 a może kupić używaną Jurę E70 z 6 miesięczną gwarancją .Pomożecie ???
Do tej pory pijałem tradycyjną "fusiarę" ale powoli po kilku wizytach u posiadaczy ekspresów 99% to Saeco ten 1% to nie mam zielonego pojęcia, a najlepszą kawę piłem z Saeco Vienna , tutaj podejrzewam że niebagatelną rolę odgrywała kawa prosto z Austrii
to może zadam pytanie inaczej :-)
Witam
Jadę pooglądać używaną Jurę S70 na co zwrócić uwagę, ekspresik stoi w serwisie i daja na niego 6 miesięczną gwarancje.Cena wywoławcza 1500 PLN czy dac sobie spokój i kupic nowy Nivona CafeRomatica 610.
Jadę pooglądać używaną Jurę S70 na co zwrócić uwagę, ekspresik stoi w serwisie i daja na niego 6 miesięczną gwarancje.Cena wywoławcza 1500 PLN czy dac sobie spokój i kupic nowy Nivona CafeRomatica 610.
- andrew
- kawa w żyłach
- Sprzęt: La Cimbali
Jura Impressa - Lokalizacja: Śląsk - Zabrze
- Kontaktowanie:
Jak każdy model S ,ma 2 termobloki, fajna rzecz ale..
Po dzisieszym kursie euro czyli 3,65 dostaniesz za nie dużo wieksze pieniążki nowiutki ekspres Jura Impressa C5 z przystawką cappuccino w standardzie .
Cena tego ekspresu to 500€ netto.
Przemyśl dobrze, do kupienia w Katowicach , serwis również w Katowicach, więc wszystko masz pod domem.
Po dzisieszym kursie euro czyli 3,65 dostaniesz za nie dużo wieksze pieniążki nowiutki ekspres Jura Impressa C5 z przystawką cappuccino w standardzie .
Cena tego ekspresu to 500€ netto.
Przemyśl dobrze, do kupienia w Katowicach , serwis również w Katowicach, więc wszystko masz pod domem.
smutne realia finansowe
Netto brzmi nieźle ale niestety trzeba zapłacić brutto
robi się ok 2300 niby niewiele, ale budżet przekroczony o 53%,chyba przyjdzie odłożyć decyzje o zakupie
.

- Long Johnny
- ojciec chrzestny
Re: smutne realia finansowe
Albo szukać zakupu za gramanicą. Ceny w Polsce są (eufemistycznie) w pewnym rozdźwięku z resztą świata. A jest eBay, są karty kredytowe i PayPal, są gwarancje międzynarodowe...[...] chyba przyjdzie odłożyć decyzje o zakupie.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
.: Isomac Tea : Innova Ascaso i-mini | Ocaree TCA-3 : Solis Maestro Plus :.
.: Isomac Tea : Innova Ascaso i-mini | Ocaree TCA-3 : Solis Maestro Plus :.
Kuki23 - ma rację! Zamieniłam 5 miesiecy temu stary ekspres ciśnieniowy na pierwszy mój automatyczny ekspres - Gaggia Syncrony - kupiony na Allegro (od przedstawiciela SAEco i Gaggia. Rewelacja! pyszna kawa, ja osobiście uwielbiam espresso, choć dzień zaczynam od włoskiej kawy. Ubija super mleko. Ja zapłaciam niestety zapłaciam trochę więcej niż podane 1500
- andrew
- kawa w żyłach
- Sprzęt: La Cimbali
Jura Impressa - Lokalizacja: Śląsk - Zabrze
- Kontaktowanie:
No to tu macie taki sam ekspres , tylko przed face liftingiem.Za 1500 zł polecam świetny ekspres GAGGIA SYNCRONY. Do nabycia w sieci sklepów MEDIA MARKT

http://www.nokaut.pl/szukaj/saeco-vienna.html#
Ostatnio zmieniony wt 13 lis 2007, 23:40 przez andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli co najbardziej opłaca się kupić w cenie do 1500 zł
gaggie syncrony
krupsa 7200
saeco odea girio plus
prosze pomóżcie..
który z nich będzie najlepszy?
jakie są znaczące róznice między nimi
ktoś kiedyś na tym foum napisal ze roznica miedzy atumatami jest nikła więc każdy będzie podobny ( w okreslonych cenach)
ale jednak chciałbym dobrać jak najlepszy
to jak to jest
pozdrawiam
mroziox
gaggie syncrony
krupsa 7200
saeco odea girio plus
prosze pomóżcie..
który z nich będzie najlepszy?
jakie są znaczące róznice między nimi
ktoś kiedyś na tym foum napisal ze roznica miedzy atumatami jest nikła więc każdy będzie podobny ( w okreslonych cenach)
ale jednak chciałbym dobrać jak najlepszy
to jak to jest
pozdrawiam
mroziox
- Iadurobros
- Consigliere
- Iadurobros
- Consigliere
Wróć do „Ekspresy automatyczne”