Jakie kapsułki?
@Espresso - kapsułki
Witam wszystkich po raz pierwszy.
Dwa tygodniu udało mi się kupić mój pierwszy express. Z Kawy jestem bardzo zadowolony z expresu również. Mam tylko problem teraz z kapsułkami do kawy. Nie udało mi się nigdzie znaleźć w Polsce sklepu gdzie mógłbym je dostać.... a może kiepsko szukałem. Gdyby ktoś widział gdzieś takie kapsułki to będę bardzo wdzięczny za informacje. Poniżej zamieszcam link z szczegółami :
http://www.aromapolti.com/goToHome.do
Ważne... to nie są kapsułki NESPRESSO.
Pozdr,
Kuba
Dwa tygodniu udało mi się kupić mój pierwszy express. Z Kawy jestem bardzo zadowolony z expresu również. Mam tylko problem teraz z kapsułkami do kawy. Nie udało mi się nigdzie znaleźć w Polsce sklepu gdzie mógłbym je dostać.... a może kiepsko szukałem. Gdyby ktoś widział gdzieś takie kapsułki to będę bardzo wdzięczny za informacje. Poniżej zamieszcam link z szczegółami :
http://www.aromapolti.com/goToHome.do
Ważne... to nie są kapsułki NESPRESSO.
Pozdr,
Kuba
Ostatnio zmieniony sob 21 kwie 2007, 23:14 przez Jslowiak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zagląda od święta
- Sprzęt: La San Marco ekpres dźwigniowy 2-grupowy
Kapsułki ekologiczne
Czy ktoś spotkał się już z kapsułkami ekologicznymi (biodegradowanymi). Coś o tym już słyszałem. Macie jakieś news'y na ten temat ?
- piomic
- Consigliere
- Sprzęt: Basic, AP, moka, tygiel, kubek, V60, Cellini Evo...
Re: Kapsułki ekologiczne.
Masz dźwigniowca a o eko-szajs pytasz?
Jeszcze nie wiesz, że ekologiczne-biodegradowalne to tylko bełkot marketingowy?
Jaką korzyść odniesie środowisko jeśli torba czy kapsułka się rozłoży po 20 a nie 300 latach jeśli przy jej produkcji powstanie więcej toksycznych odpadów niż gdybyś ją po prostu spalił?
Jeszcze nie wiesz, że ekologiczne-biodegradowalne to tylko bełkot marketingowy?
Jaką korzyść odniesie środowisko jeśli torba czy kapsułka się rozłoży po 20 a nie 300 latach jeśli przy jej produkcji powstanie więcej toksycznych odpadów niż gdybyś ją po prostu spalił?
-
- zagląda od święta
- Sprzęt: La San Marco ekpres dźwigniowy 2-grupowy
Nie intersują mnie one jako produkt, którego na pewno nie będę używał, ale chciałem rzucić temat ponieważ znajomy mnie kiedyś o to pytał lecz nie jestem w temacie więc pomyślałem, że może ktoś z Forum będzie coś o tym więcej wiedział.
Piszta forumowicze!
Piszta forumowicze!
- trickykid
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Bezzera BZ07 | Anfim Haus | Chemex | AP | Hario | Bosch filtrowy | IIKONE
- Kontaktowanie:
Stare indiańskie przysłowie mówi "Friends don't let friends drink sh***y coffee"
W młynku : Rwanda Iwacu (Czarny Deszcz)
-
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Młynek M 5, ekspresy: Grimac TWENTY (dwie grupy - bojler 5l) i Cuadra ( 1 grupa - bojler 1,8l)
- Kontaktowanie:
..tu ciekawy artykuł.. Kogo boli sukces Nespresso? ...
http://kawomaniak.com/kawa-w-kapsulkach ... nespresso/
to ma jakiś związek.. że często też ktoś zasłania się ekologią jak ma swój interes.. ale fakt też, że problem kapsułkowego śmiecia jest.. i rośnie..
http://kawomaniak.com/kawa-w-kapsulkach ... nespresso/
to ma jakiś związek.. że często też ktoś zasłania się ekologią jak ma swój interes.. ale fakt też, że problem kapsułkowego śmiecia jest.. i rośnie..
Jakie kapsułki?
Witam am pytanie ostatnio kupiłem ekspress Politi Crema [http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2220060355].
Jakie polecacie kapsułki do tego ekspressu ?
Jakie polecacie kapsułki do tego ekspressu ?
Re: Jakie kapsułki do POLTI CREMA ?
A można poprosic o jakieś polskie linki ?
-
- Sprzęt: Spinel Lolita
Być może koncerny tylko szumu miedialnego podejmują sprawę eko.Tak się dzieje z masą produktów.Prosty przykład biodegradowalne torby z carrefoura.Podobno nie dokońca są ona takie oko"kozackie" tak gdzieś czytałem.Wracając do kawy to może forma CIALDE czyli E.S.E.
- Delizia.pl
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Siemens
- Kontaktowanie:
Systemów kapsułkowych i saszetkowych namnożyło się już sporo, tassimo, nespresso,senseo...
Świetne kolorowe opakowania stworzone przez marketingowców i wysoka cena:)
Świetne kolorowe opakowania stworzone przez marketingowców i wysoka cena:)
Delizia.pl - duży wybór włoskich kaw ziarnistych, mielonych oraz środków czyszczących do ekspresów
- landu
- Sprzęt: Bialetti Moka Express,
Bodum Chambord FP. - Lokalizacja: Wrocław
Cremesso Compact Automatic <-Kapsułki
Witam,
Okazjonalnie nabyłem ten wynalazek i jestem ciekaw, czy istnieje na polskim rynku jakiś substytut do kapsułek używanych przez ten ekspres, ponieważ firma nie ma żadnego przedstawicielstwa w Polsce i dostęp do oryginałów jest tylko za granicą.
Wygląd przykładowego oryginału:

Pozdrawiam
Okazjonalnie nabyłem ten wynalazek i jestem ciekaw, czy istnieje na polskim rynku jakiś substytut do kapsułek używanych przez ten ekspres, ponieważ firma nie ma żadnego przedstawicielstwa w Polsce i dostęp do oryginałów jest tylko za granicą.
Wygląd przykładowego oryginału:

Pozdrawiam

To nie jest młynek... To jest Zassenhaus 136 Record!
Wróć do „Ekspresy automatyczne”