Ile kaw dziennie pijecie?
Ile kaw dziennie pijecie?
Napiszcie prosze, ile kaw dziennie pijecie?
Moi znajomi z Hiszpanii nie moga pic w Polsce kawy, bo twierdza ze to mowiac grzecznie: nie to. Zastanawiam się nad kupnem ekspresu, ja jednak do kawoszek nie naleze, maz juz bardziej.
Moi znajomi z Hiszpanii nie moga pic w Polsce kawy, bo twierdza ze to mowiac grzecznie: nie to. Zastanawiam się nad kupnem ekspresu, ja jednak do kawoszek nie naleze, maz juz bardziej.
- Iadurobros
- Consigliere
- Iadurobros
- Consigliere
- Sławek DJP
- stale zagląda do filiżanki
- Kontaktowanie:
Ja wypijam około 10 espresso dziennie w tym 4 naraz z samego rana jak tylko przyjdę do pracy, zanim odpalę kompa to włączam ekspres, a czasami nawet dwa
i zanim komputer się całkowicie uruchomi już jestem po dwóch "strzałach". Podobnie rzecz się ma w domu w weekend, nie muszę chyba mówić jakie urządzenie jest włączone jako pierwsze, w sumie jeszcze na śpiąco i zanim porządnie się rozbudzę to również jestem po dwóch, potem szybko następne dwa i mogę myśleć o jakimś śniadaniu. Dodatkowo jak mnie czasami najdzie na deserek to łyknę sobie cappu, a w niedzielę po obiadku to już obowiązkowo muszę wypić latte, przyrządzone własnoręcznie przez moją żonkę
.

Rano też nie do końca jeszcze widząć, potykając się idę do kuchni włączyć ekspres
potem jest czas na resztę, aby przed wyjściem wypić kawkę. Pijam tylko doppio, 5 + moka w pracy, w dzień wolny zdarza się więcej espresso + cappo. Ogólnie dużo. Ale fantastyczne jest to że nie ma żadnych sensacji żołądkowych i nawet kofeina niespecjalnie uderza po takiej ilości wypitych kaw.

doppio napoletano lungo?