
Filmik od Hario
Filmik instruktażowy
Link do sklepu
Puk Puk, kto tam?Zdarza mi się przygotowywać kawę w podobny sposób, co prawda nie w Hario Mizudashi, lecz w dzbanku z sitkiem do parzenia herbaty. Dodatkowej filtracji raczej bym nie robił, zmieni/zuboży smak naparu.
@Daniels1, a co ten filmik ma wspólnego z tym wątkiem?
Czasem trudno się oprzeć, "po za " pisze się razem. A z wątku o automatach już cię pogonili?Miej litość miłościwy Panie, że odważyłem się tu napisać i cię uraziłem.
Tytuł wątku nie mówi nic po za nazwą sprzętu, przestań się wymądrzać i ustawiać mnie jak gówniarza, to jest wolne forum i ty nie stanowisz tu reguł, nic złego nie napisałem a to co piszę to moja sprawa i może akurat do ciebie nie pisałem.
P.S. nie napinaj się tak
Takiego określenia się używa, chyba z przyzwyczajenia, bo to raczej przyrządzanie.Czy na zimno to jeszcze parzenie?
Macerowanie? Maceracja?Czy na zimno to jeszcze parzenie?
Parzyć SIĘ na zimno to ewentualnie Eskimosi mogą...Czy na zimno to jeszcze parzenie?
Wróć do „Moka, imbryk, kafetierka, syfon, tłoczek”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość