Strona 2 z 2

Re: Hario Mizudashi

: śr 28 maja 2014, 16:49
autor: daniels1
można się i naPARZAĆ :lol:

Re: Hario Mizudashi

: ndz 21 cze 2015, 12:48
autor: seba21
Wątek już jakiś czas nie odświeżany, a jako, że już mamy lato i postanowiłem zamówić sobie Hario Mizudashi, to może warto by było go odświeżyć. :mrgreen:

Ktoś z Was ma jakieś nowe doświadczenia z nim związane? Macie już może jakieś sprawdzone kawy do tego typu "parzenia"? :)

Pozdrawiam

Re: Hario Mizudashi

: wt 07 lip 2015, 13:57
autor: Bartolomeo
Od kilku miesięcy używam mizudashi. Świetna sprawa o tej porze roku. Ja robię cold brew 80g kawy na 1 l wody. Grubość mielenia jak do Chemexa. Wstawiam do lodówki na 24h/36h

Re: Hario Mizudashi

: śr 08 lip 2015, 8:51
autor: seba21
Od kilku miesięcy używam mizudashi. Świetna sprawa o tej porze roku. Ja robię cold brew 80g kawy na 1 l wody. Grubość mielenia jak do Chemexa. Wstawiam do lodówki na 24h/36h
Jakie kawy Twoim zdaniem wychodzą najlepsze? Ja na razie przetestowałem tylko Kenie AA i Brazylie Yellow Bourbon.

Re: Hario Mizudashi

: śr 08 lip 2015, 9:43
autor: Bartolomeo
Generalnie kawy słodkie takie jak Brazylia, Gwatemala czy Kolumbia. Całkiem niezłe, trochę bardziej intensywne w smaku są kawy palone ciemniej pod espresso