Wg mnie możliwe powody są następujące:Kawa nawet nie bardzo przechodzi do tego mleka. Raczej je lekko zabarwia, ale to wszystko [...]w podstawie woda jest praktycznie w tej samej ilości i jest podbarwiona kawą.
1) Za dużo zbyt drobno i zbyt mocno ubitej kawy (ale raczej odpada)
2) Woda z trudem dochodzi do kawy bo jest zatkane sitko/komin-należy rozebrać górną część kawiarki, czyli tą gdzie wlewasz mleko. Od spodu jest uszczelka, po jej wyjęciu (delikatnie czymś podważyć) będzie można wyjąć drobne siteczko. Sprawdź czy nie jest zatkane drobinami kawy. Zobacz czy znajdujący się ponad nim komin nie jest zatkany (zwłaszcza jego ujście na górze). Jeżeli wszystko jest ok to może zatkany jest zawór spieniający mleko ? Jeżeli się go płucze odwróconego pod bieżącą wodą to z tej małej dziurki również powinna ona wylatywać (można też dmuchać

3) Niedokręcony lub uszkodzony zawór bezpieczeństwa. Z powodu jego nieszczelności wylatuje para i gwiżdże. Można spróbować go dokręcić. Być może para ulatuje bokiem zaworu (gwintem). Ale ostrożnie przy parzeniu po manipulacjach przy zaworze bo można z mukki zrobić pocisk balistyczny dalekiego zasięgu i poza demolką kuchni ulec poparzeniu
