Kawiarnie w Warszawie
Kawiarnie w Warszawie
Kochani!
Waszym zdaniem - jakie są najlepsze kawiarnie w Warszawie (proszę o adresy)? Mam na myśli kawiarnie z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś cafe-cluby z jednym rodzajem kawy w menu. Jedyna kawiarnia, do której lubię zaglądać, to Same Fusy na Starówce, właściwie jest to również herbaciarnia. Proszę o Wasze opinie.
Waszym zdaniem - jakie są najlepsze kawiarnie w Warszawie (proszę o adresy)? Mam na myśli kawiarnie z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś cafe-cluby z jednym rodzajem kawy w menu. Jedyna kawiarnia, do której lubię zaglądać, to Same Fusy na Starówce, właściwie jest to również herbaciarnia. Proszę o Wasze opinie.
Re: Kawiarnie w Warszawie

Witam!! a ja polecam kawiarnię " Karma" na Placu Zbawiciela.. miły klimat, na ścianach zdjęcia lub obrazy /wystawa zmieniana co miesiąc/ dobra kawa,dobra muzyka..
)

aa no i jeszcze na placu konstytucji obok biblioteki z przeuroczym wystrojem kawiarnia "Kafka".. goraco polecam:)
-
- kawa w żyłach
- Kontaktowanie:
Is...
Z całym szacunkiem ale KAFKA to nie jest dobra kawiarnia...Opinię na temat tego miejsca określonego przez tygodnik Newsweek jednym z lepszych kawiarni w Warszawie, przedstawiłem w temacie Ranking Newsweek...Biorąc pod uwagę smak kawy, jej przygotowanie to...byłem niemile zaskoczony...kawa z automatu z przystawką do cappuccino, podana w zimnej filiżance, poprostu lura...
Wydaje mi się że dobra kawiarnia to przede wszystkim dobra kawa, odpowiednio przygotowana i podana...dalej możemy zastanawiać się nad wystrojem - który faktycznie jest całkiem przyjemny. Miło było posiedzieć jednak wszystko zepsuła kawa a właściwie jej smak...

Wydaje mi się że dobra kawiarnia to przede wszystkim dobra kawa, odpowiednio przygotowana i podana...dalej możemy zastanawiać się nad wystrojem - który faktycznie jest całkiem przyjemny. Miło było posiedzieć jednak wszystko zepsuła kawa a właściwie jej smak...
Drogi antonio trochę ostro, a jak wiadomo Polak zjada wszystko najpierw oczami, czyli kawiarnia w naszym pojęciu przeciętnego Polaka nie może zakończyc menu na dwóch rodzajach kawy w ofercie, wiedząc że sąsiad obok ma ich np. 25. Niestety widać tu pogoń za ilością co przeważnie ma swoje odbicie na jakości...Reszta to wynalazki zakompleksionych ignorantów?
an
Cafe Vinkiel na Kabatach
Zapraszam Was wszystkich na dobrą kawę na "Vinkiel", na Wąwozowej 32.
Kawa zawsze dobrze przygotowana i podana. Filiżanka zawsze gorąca. Kilka kaw do wyboru. Jest latte i cappucino. Polecam serdecznie. Kameralna miła atmosfera + dobra kawa i juz świat wygląda inaczej. Pozdrawiam
Kawa zawsze dobrze przygotowana i podana. Filiżanka zawsze gorąca. Kilka kaw do wyboru. Jest latte i cappucino. Polecam serdecznie. Kameralna miła atmosfera + dobra kawa i juz świat wygląda inaczej. Pozdrawiam
- miszka44
- zagląda całkiem śmiało
- Kontaktowanie:
Re: Cafe Vinkiel na Kabatach
Dotychczas na 12 postów, 3 są reklamą własnego lokalu. Może zwolnij trochę?Zapraszam Was wszystkich na dobrą kawę na "Vinkiel"
- buki
- @dmin
- Sprzęt: Reneka LC + młynek La Cimbali Cadet
- Kontaktowanie:
Może i przyzwoita.
Ale jak już zacząłeś od reklamowania się, to może by tak rzeczywiście 10% zniżki na hasło 'caffe prego!'? Różnica w cenie niewielka... prawie żadna, ale za to jaki gest?!
Ale jak już zacząłeś od reklamowania się, to może by tak rzeczywiście 10% zniżki na hasło 'caffe prego!'? Różnica w cenie niewielka... prawie żadna, ale za to jaki gest?!
kawa krzepi 
W filiżance: Nie lubię poniedziałku!
caffegaleria.pl - sklep z kawą i herbatą - kawy włoskie oraz z: Mastro Antonio, Apro-Trade, Kelleran, Coffee Proficiency, Johan&Nystrom. Kafetierki, Aeropressy, drippery, młynki Hario i Tiamo.

W filiżance: Nie lubię poniedziałku!
caffegaleria.pl - sklep z kawą i herbatą - kawy włoskie oraz z: Mastro Antonio, Apro-Trade, Kelleran, Coffee Proficiency, Johan&Nystrom. Kafetierki, Aeropressy, drippery, młynki Hario i Tiamo.
-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
Zamiast huczec, ze donald7 reklamuje swoj lokal itp... wpadnijcie do niego na kawe i porozmawiajcie:) Nie rozumiem waszych reakcji... reklama tutaj nie wydaje się jakos szczegolnie drogocenna, nie trafia do milionow;) a jedynie do bardzo waskiego grona, ktore i tak nie zamierza donalda7 odwiedzic, bo najlepsza kawe pija u siebie w domu. Czy rzeczywiscie ta donaldowa kawa za 5zl jest dobra? Mam pewne watpliwosci;)
a.
a.