Kawiarnie mobilne
-
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Gaggia Classic, Graef cm 80
Hario V60 - Lokalizacja: Warszawa
Re: Kawiarnie mobilne
Przeglądałem konstrukcje aut wykonanych pod mobilną kawiarnię i jest tam butla gazowa. Powiedzcie po co taka (dodatkowa poza prądem) instalacja z butlą? Myślałem, że ekspres jest zasilany tylko z prądu.
- Music Man
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Wega Atlas, QuickMill 03035, Bodum Kenya, Morenita 6cup
- Kontaktowanie:
Mogę się mylić, ale z tego co kojarzę, palnik gazowy wspomaga grzanie/utrzymanie temperatury ekspresu.
-
- Sprzęt: Młynek M 5, ekspresy: Grimac TWENTY (dwie grupy - bojler 5l) i Cuadra ( 1 grupa - bojler 1,8l)
- Kontaktowanie:
Fakt coś tam widziałem w jakichś ekspresach dodatkowo zasilanie też gazowe.. ale nigdy nie przyglądałem się temu dokładnie.. wiem że jest jakaś taka opcja.. no bo 3 000 - 4 000 W to czasem dla mobilnej za dużo..
-
- zagląda całkiem śmiało
http://www.youtube.com/watch?v=CInihQGZ ... ature=plcp... podobnie jak i w Poznaniu
Swoją drogą prawie codziennie przejeżdżam tramwajem koło tego Pana i jakoś jeszcze u niego nie byłemAle widzę, że raczej pustki u niego. Albo ludzie nie lubią takiej zabawy, albo się boją/wstydzą, albo... no cóż poznańska oszczędność
Materiał o Panu na rowerze.
-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: Iberital, Fracino, Daniel Moser, Nuova Simoneli
- Kontaktowanie:
Gazowe do mobilnej kawiarni obowiązkowo. Przy budowie swojej mobilnej kawiarenki spędziłem ponad dwa miesiące szukając odpowiedniego ekspresu - cena/jakość/gaz. i teraz jestem w stu procentach pewien, że opłacało się. Na jednej butli 11 kg przy bojlerze 14l jestem w stanie grzać dzień w dzień przez prawie 2 tygodnie oraz jestem prawie nie zależny od źródeł prądu. Wystarczy mały agregat (tylko do młynka) bo sam ekspres może działać ze zwyklego akumulatora. Pozdrawiam.Fakt coś tam widziałem w jakichś ekspresach dodatkowo zasilanie też gazowe.. ale nigdy nie przyglądałem się temu dokładnie.. wiem że jest jakaś taka opcja.. no bo 3 000 - 4 000 W to czasem dla mobilnej za dużo..
mlynek nie moze działać z akumulatorów?
-
- zagląda śmielej
- Kontaktowanie:
Widziałem młynki zasilane gazem lpg. Z akumulatorów pociągnąć 1,5 kw może być problem chociaż pewnie można, bo przecież młynek nie chodzi bez przerwy. U nas natomiast póki co zasilamy młynek z sieci bądź z agregatu. Rozwiązaniem są też baterie słoneczne, które mogły by cały czas doładowywać akumulatory. Też o tym myślimy. Problem leży też w tym gdzie takie baterie zmieścić. Każde miejsce w mobilnej kawiarni jest na wagę złota.
Już jest(wklejam linka bo nie można zdjęć wklejać bo już miejsca nie ma).

- ulaaa
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Giulia z rodziny Bezzera i Mazzer Mini

-
- zagląda całkiem śmiało
Bardzo łanie zrobione.
A tutaj wrzuciłem czerwone ze Szwecji: http://caffeprego.pl/phpBB3/download/fi ... &mode=view
A tutaj wrzuciłem czerwone ze Szwecji: http://caffeprego.pl/phpBB3/download/fi ... &mode=view
-
- zagląda śmielej
- Kontaktowanie:
Wcześniej nie moglem wkleić zdjęć więc teraz dodaje trzy podglądowe fotki jak wygląda nasz Taho Bus póki co. Pod koniec tygodnia zajmę się jeszcze wizualnie pojazdem (zmiana koloru, grafika, chromowane szczegóły:).
-
- Sprzęt: Młynek M 5, ekspresy: Grimac TWENTY (dwie grupy - bojler 5l) i Cuadra ( 1 grupa - bojler 1,8l)
- Kontaktowanie:
No ciekawe! Gratulacje!
Pisz jak biznes się kręci? 
..ja też już się dokopałem do producentów takich cudeniek.. na gaz ale coś słono liczą za taki gotowy zestaw..
To nie wiem czy na polską kieszeń..

..ja też już się dokopałem do producentów takich cudeniek.. na gaz ale coś słono liczą za taki gotowy zestaw..

To nie wiem czy na polską kieszeń..
-
- zagląda całkiem śmiało
Jeżeli to nie tajemnica to jakie oferty znalazłeś? Jakie koszty w propozycji?..ja też już się dokopałem do producentów takich cudeniek.. na gaz ale coś słono liczą za taki gotowy zestaw..
-
- Kontaktowanie:
Jeśli chodzi o ekspresy na gaz montowane na przyczepach to coś od kilkunasty tysięcy w górę.. tak do 25 - 30 tys. oczywiście netto.. (większy bojler ok. 15 l oraz 2 grupy..) ale sam ekspres.. przyczepy też są wykonywane całościowo na zlecenie klienta... mogę dowiedzieć się więcej.. ale jak już wspomniałem - nie jest to tania impreza.. 

-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
15 litrów mają maszyny 3-grupowe. 2-grupowa maszyna ma 10-12l. Dlaczegóż bojler miałby być w tytułowym przypadku większy?