Kawiarnie mobilne
-
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Gaggia Classic, Graef cm 80
Hario V60 - Lokalizacja: Warszawa
Re: Kawiarnie mobilne
Można tylko 3 zdjęcia w wiadomości więc dalej.
Były też inne burgery, ale nazwy nie kojarzę. Wydaje mi się, że mało chętnych było na niemiecką kiełbasę. Chłopaki robili nawet promocyjny poczęstunek / http://www.facebook.com/WurstKiosk Podobnie bez szaleństwa u Riki Tiki Naleśniki.
Były też inne burgery, ale nazwy nie kojarzę. Wydaje mi się, że mało chętnych było na niemiecką kiełbasę. Chłopaki robili nawet promocyjny poczęstunek / http://www.facebook.com/WurstKiosk Podobnie bez szaleństwa u Riki Tiki Naleśniki.
Ostatnio zmieniony ndz 14 paź 2012, 12:49 przez malone, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zagląda całkiem śmiało
I kawa reprezentowana przez Kaff and Race:
i Evelyn Cafe
-
- zagląda całkiem śmiało
Widzę, że Wrocław bardzo silnie stoi Food Trackami. Właśnie zauważyłem, że Zapiekanki Snack też z Wrocławia chociaż sprzedają w Warszawie.
-
- zagląda od święta
- Sprzęt: Fracino Classic 2E LPG
Witam,
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów mógłby się podzielić doświadczeniem w załatwianiu formalności z urzędami miejskimi. Jakie jest podejście urzędów w Waszych miastach. Ja w Trójmieście na razie staram się przekonać, że nie będę zwykłą budką sezonową z piciem i jedzeniem przytwierdzoną na stałe w jednym miejscu. Fakt, że chcę się przemieszczać po mieście jest ciężki do wpasowania pod obecne przepisy. Nie wiecie może czy trzeba również mieć zgodę od miasta, jeżeli chcecie sprzedawać na prywatnym gruncie. Fajnie by było jeśli podacie stawki za zajęcie pasa drogi.
Dzięki!
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów mógłby się podzielić doświadczeniem w załatwianiu formalności z urzędami miejskimi. Jakie jest podejście urzędów w Waszych miastach. Ja w Trójmieście na razie staram się przekonać, że nie będę zwykłą budką sezonową z piciem i jedzeniem przytwierdzoną na stałe w jednym miejscu. Fakt, że chcę się przemieszczać po mieście jest ciężki do wpasowania pod obecne przepisy. Nie wiecie może czy trzeba również mieć zgodę od miasta, jeżeli chcecie sprzedawać na prywatnym gruncie. Fajnie by było jeśli podacie stawki za zajęcie pasa drogi.
Dzięki!
Malone- to fakt Wrocław jest w tym względzie ewenementem w skali kraju. Przypada tu najwięcej mobilnych kawiarenek na 1000 mieszkańców;-)
Jest najwięcej firm posiadających mobilne kawiarenki i samych pojazdów, których szybko licząc jest +/- 9 . Dla większości bazą jest Piaggio Ape TM, następnie Piaggio Ape 50, Smart oraz Volkswagen bus.
Z nazwy nikogo nie wymieniam, ale Wszystkich kawą zakręconych, pozdrawiam.
kefaas- chyba za bardzo Tobie nie pomogę i nie wiem jak w Trójmieściu, ale we Wrocławiu decyzją Prezydenta jest zakaz sprzedaży na terenach pod zarządem ZDiUM (chodniki itd), trzeba zatem szukać prywatnych gruntów . Mobilne kawiarenki (ale i naleśnikarnie itp.) zapisane są w ich systemie jako "Ruchomy punkt gastronomiczny" i takie jest uzasadnienie urzędnicze. Chyba podobna sytuacja jest w innym miastach- Kraków, Poznań, Warszawa. Chociaż są zapewne wyjątki od tych zasad.
Jeżeli sprzedajesz kawę na prywatnym gruncie Miastu nic do tego. Jednak należy mieć przy sobie, w razie kontroli, odbiór SANEPID i w dokumencie rejestrowym firmy wpis o rodzaju działalności (EKD).
Pozdrawiam
kaz
macchinista machina caffe
Jest najwięcej firm posiadających mobilne kawiarenki i samych pojazdów, których szybko licząc jest +/- 9 . Dla większości bazą jest Piaggio Ape TM, następnie Piaggio Ape 50, Smart oraz Volkswagen bus.
Z nazwy nikogo nie wymieniam, ale Wszystkich kawą zakręconych, pozdrawiam.
kefaas- chyba za bardzo Tobie nie pomogę i nie wiem jak w Trójmieściu, ale we Wrocławiu decyzją Prezydenta jest zakaz sprzedaży na terenach pod zarządem ZDiUM (chodniki itd), trzeba zatem szukać prywatnych gruntów . Mobilne kawiarenki (ale i naleśnikarnie itp.) zapisane są w ich systemie jako "Ruchomy punkt gastronomiczny" i takie jest uzasadnienie urzędnicze. Chyba podobna sytuacja jest w innym miastach- Kraków, Poznań, Warszawa. Chociaż są zapewne wyjątki od tych zasad.
Jeżeli sprzedajesz kawę na prywatnym gruncie Miastu nic do tego. Jednak należy mieć przy sobie, w razie kontroli, odbiór SANEPID i w dokumencie rejestrowym firmy wpis o rodzaju działalności (EKD).
Pozdrawiam
kaz
macchinista machina caffe
W młynku: Palombini Super Crema.
barecasa
barecasa
-
- zagląda od święta
- Sprzęt: Fracino Classic 2E LPG
Dzięki za informacje. U nas najciekawsze miejsca są w posiadaniu miasta. A że ostatnio sporo walczyli z handlarzami skarpetek przy dworach, to SM skutecznie usuwa wszystko. Zastanawia mnie tylko jak łatwo u nas nad morzem rozstawić szpetny kram z okluarami i balonami... W UK czy w Irlandii wystarczy zarejestrować działalność zgłosić pojazd do ich odpowiednika Sanepidu i praktycznie można sprzedawać nawet z miejsca parkingowego oczywiście pod warunkiem opłacenia postoju.
- zagląda śmielej
- Sprzęt: Iberital, Fracino, Daniel Moser, Nuova Simoneli
- Kontaktowanie:
Potwierdzamy. Stanąć na terenie miasta graniczy z cudem, ale możnaMalonewe Wrocławiu decyzją Prezydenta jest zakaz sprzedaży na terenach pod zarządem ZDiUM (chodniki itd), trzeba zatem szukać prywatnych gruntów . Mobilne kawiarenki (ale i naleśnikarnie itp.) zapisane są w ich systemie jako "Ruchomy punkt gastronomiczny" i takie jest uzasadnienie urzędnicze.

Artykul o panu co po jeździ Łodzi z młynkiem i ekspresem http://expressilustrowany.pl/jezdzi-po- ... cf35000000 . Osobiście nie piłem, nawet nie zauważyłem.

Troche mnie martwi pozycja w jakiej zaparza kawę !

Troche mnie martwi pozycja w jakiej zaparza kawę !
Ostatnio zmieniony śr 24 paź 2012, 10:28 przez ranGo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
W tym wypadku rzeczywiście wygląda to na stanowisko pracy niziołków...
Jakiś fotel(np od komputera) uczyniłby pracę przyjemniejszą, mniej uciążliwą a poniekąd w pewnym zakresie(odcinku) mobilną 

Mnie bardziej martwi wodospad żółtej rzeki trafiający prosto do kubka w postaci: dla pani bez mleczka.[...]Troche mnie martwi pozycja w jakiej zaparza kawę !
-
- zagląda całkiem śmiało
Po filmie pomyślałem, że jednak dużym atutem w takie biznesie jest zaskakujący pojazd, opracowany wygląd, kubki, tablica ze cenówkami.
-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: 1) La Cimbali M30,La Cimbali Cadet Silver.
2) La Pavoni Cellini,Ascaso I-mini
3) Mahlkoning Guatemala
Może i wszystko ok,ale Ford Focus do takich działań to jednak porażka.Na zdjęciu w tle widać Fiata Multiple,który jak myślę sprawdziłby się 100 razy bardziej.
-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: Iberital, Fracino, Daniel Moser, Nuova Simoneli
- Kontaktowanie:
Taho Cafe znów serwowało espresso, tym razem we wnętrzach Browaru Mieszczańskiego we Wrocławiu.