Humor
- MichałM
- stale zagląda do filiżanki
- Sprzęt: Ascaso Steel Duo Prof, syfon Bodum Santos 3000, aeropress, moka Bialetti, młynek Demoka
Re: HUMOR

...czarność węgla, przejrzystość bursztynu, zapach mokki i gęstość miodowego płynu...
Ascaso Steel Duo Prof, syfon Bodum Santos 3000, aeropress, młynek Demoka M 203d
Ascaso Steel Duo Prof, syfon Bodum Santos 3000, aeropress, młynek Demoka M 203d
Where all takeout coffee comes from
To by tłumaczyło smak przelewowej kawy ze Starbucksa; w McDonalds i w IKEA (naiwnie liczyłem na skandynawskie ziarno) jest nie lepiej.
To by tłumaczyło smak przelewowej kawy ze Starbucksa; w McDonalds i w IKEA (naiwnie liczyłem na skandynawskie ziarno) jest nie lepiej.
-
- zagląda śmielej
- Sprzęt: 1) La Cimbali M30,La Cimbali Cadet Silver.
2) La Pavoni Cellini,Ascaso I-mini
3) Mahlkoning Guatemala
Trafiłem na to przypadkiem,teledysk gdzie kawa odgrywa ważną role:
http://www.youtube.com/watch?v=-qcZ9M-QoOc
W 3 minucie wkracza jakiś pistoleros,który mnie akurat kojarzy się z jednym z forumowiczów.
Zgadujemy?
http://www.youtube.com/watch?v=-qcZ9M-QoOc
W 3 minucie wkracza jakiś pistoleros,który mnie akurat kojarzy się z jednym z forumowiczów.
Zgadujemy?
-
- Sprzęt: Ekspresso mocca 123
- Kontaktowanie:
hehe 
Nauczyciel pyta:
- Jasiu, czy w Twoim domu wisi portret Stalina?
- Nie, proszę pana - odpowiada grzecznie uczeń.
- A Bieruta?
- Nie, proszę pana.
- To może Bermana?
- Też nie. Ale tato mówił, że jak go puści UB, to powiesi wszystkich
trzech.

Nauczyciel pyta:
- Jasiu, czy w Twoim domu wisi portret Stalina?
- Nie, proszę pana - odpowiada grzecznie uczeń.
- A Bieruta?
- Nie, proszę pana.
- To może Bermana?
- Też nie. Ale tato mówił, że jak go puści UB, to powiesi wszystkich
trzech.
-
- Sprzęt: Ekspress panansonic
Dwie blondynki siedzą w barze i bardzo hałaśliwie mieszają herbatę. Wszyscy ludzie patrzą się na nie z lekkim oburzeniem.
Na to jedna mówi półgłosem:
- Hej, Maryśka! Chyba mieszamy nie w tę stronę!
Na to jedna mówi półgłosem:
- Hej, Maryśka! Chyba mieszamy nie w tę stronę!
- GUCIO-59
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Siemens EQ.5 TE506509 macchiatoPlus - czarny piano, kawiarka - BIALETTI "Brikka", tygielek - "GiPFEL", Brasilia Zassenhaus - młynek.
Wpada mąż do domu i włącza telewizor. - Zaraz się zaczyna mecz - mówi do żony. - Ale wynik podawali w radiu - odpowiada żona. - To nic, nie mów mi. - Ale ja znam wynik - Proszę cię, nie mów mi. - No dobrze - mówi żona - jak ci tak zależy to nie powiem, ale i tak nie zobaczysz ani jednej bramki...
CELLINI nr. 1 Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii są własnością jej autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie jej w jakiejkolwiek formie jest zabronione.
- daniels1
- kawa w żyłach
- Sprzęt: DeLonghi EC 850 M, GAT VIP AROMA, MAZZER SJ, MACAP MC4, Rocket GIOTTO v2 plus, CM-1C
- Kontaktowanie:
Witam
Jestem miłośnikiem tego forum i zastanawiam się dlaczego na forum nie ma przedstawicieli producentów kaw Tchibo ( może są ale ja przegapiłem ), Pedros, MK ( tej z reklamy ) no i innych rodzimych, "polskich" marek. Czasami się tak tutaj spieramy o cremę, że jej nie ma albo szybko znika, że espresso nie dobre albo jeszcze coś innego. Przecież co polskie to dobre, mówi się "polski wyrób a nie chińszczyzna".
Te firmy przecież znaja się na kawie, jak Kubuś Puchatek na miodzie, chciałbym tak ze źródła dowiedzieć się jak te firmy parzą kawę, co polecają, może zaprośmy przedstawicieli tych firm na forum, tak wspólnie napiszemy list zapraszający
, zobaczycie będzie ciekawie, co wy na to 
Jestem miłośnikiem tego forum i zastanawiam się dlaczego na forum nie ma przedstawicieli producentów kaw Tchibo ( może są ale ja przegapiłem ), Pedros, MK ( tej z reklamy ) no i innych rodzimych, "polskich" marek. Czasami się tak tutaj spieramy o cremę, że jej nie ma albo szybko znika, że espresso nie dobre albo jeszcze coś innego. Przecież co polskie to dobre, mówi się "polski wyrób a nie chińszczyzna".
Te firmy przecież znaja się na kawie, jak Kubuś Puchatek na miodzie, chciałbym tak ze źródła dowiedzieć się jak te firmy parzą kawę, co polecają, może zaprośmy przedstawicieli tych firm na forum, tak wspólnie napiszemy list zapraszający

Palenie ( kawy ) to nałóg i ja nigdy go nie rzucę
Kawa Czy Herbata - Palarnia Kawy
Kawa Czy Herbata - Palarnia Kawy