Natrafiłem przez przypadek na film o produkcji kawy w firmie Illy, zapowiada się ciekawie!
http://avaxhome.ws/video/Format/documen ... offee.html
National Geographic - dokument o firmie Illy
Re: National Geographic - dokument o firmie Illy
Mi NOD32 zablokował dostęp do strony 

Ascaso Elipse (PID+termo) + Isomac Macinino Professionale Inox + Bialetti Dama Deco' Nero + AeroPress + Hario V60 + phin
- trickykid
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Bezzera BZ07 | Anfim Haus | Chemex | AP | Hario | Bosch filtrowy | IIKONE
- Kontaktowanie:
Doskonały jest fragment z cuppingiem. Ciekawe iledziesiąt lat jeszcze będą potrzebowali, żeby wpaść na to, że zlew można umieścić tak, żeby nie trzeba było do niego chodzić.
W młynku : Rwanda Iwacu (Czarny Deszcz)
- Poe
- kawa w żyłach
- Sprzęt: {Zelmer 13Z010 || Hario V60-02 || Aeropress|| FrenchPress Kaiserhoff 600ml || Tygielek} Powered by Mazzer Super Jolly&&MACAP M2M&&Hario Slim
- Kontaktowanie:
Ha ha, @trickykid, oglądając dziś ten dokument bardzo podobne myśli mi krążyły po głowie 
Ale tak ogólnie, fajnie obejrzeć takiego molocha od środka
Dzięki za wrzucenie!
Edit:
Chyba, że w toku tych wieloletnich ewolucji doszli do wniosku, że właśnie w ciągu tego 3,5 kroku najlepiej wyczuwa się kawę, bo gdyby mieli bliżej ten zlew, to by za krótko "płukali"
Jeszcze druga teoria - plując do zlewu obok, napluli by sobie do świeżych próbek 

Ale tak ogólnie, fajnie obejrzeć takiego molocha od środka

Edit:
Chyba, że w toku tych wieloletnich ewolucji doszli do wniosku, że właśnie w ciągu tego 3,5 kroku najlepiej wyczuwa się kawę, bo gdyby mieli bliżej ten zlew, to by za krótko "płukali"

Espresso: Red Brick Espressp by Square Mile
Drip/Aero: Kostaryka Finca Licho by Mastro Antonio || El Salvador Kilimanjaro Pulped Natural by Square Mile
Portfolio
Drip/Aero: Kostaryka Finca Licho by Mastro Antonio || El Salvador Kilimanjaro Pulped Natural by Square Mile
Portfolio
- trickykid
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Bezzera BZ07 | Anfim Haus | Chemex | AP | Hario | Bosch filtrowy | IIKONE
- Kontaktowanie:
Ja tam nie wiem, cupperem nie jestem, a tak duża organizacja "napewno" wie co robi 

W młynku : Rwanda Iwacu (Czarny Deszcz)