Najtańsze dobre ziarna :)
-
- zagląda od święta
- Sprzęt: Nivona 767
w planach: profi młynek, kolba i coś do palenia - Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Re: Najtańsze dobre ziarna :)
To była ostatnia wzmianka o tej firmie na forum. Minęło 2 lata i widzę, że firma żyje, ceny nadal dobre.Najtańsze dobre ziarna? Hmm ... proponuję coś takiego:
http://www.sweetmarias.com/coffee/south ... ource=side
Czy ktoś ostatnio zamawiał tam zieleninę?
Kawa odchudza. Jak jestem głodny, robię sobie podwójną espresso... 

Ja nie kupuje kawy, która kosztuje mniej niż 40zł/kg, ale mówię tutaj o kawie ziarnistej. W lidlu często są promocje na dobra kawe i można kupić ją za 20zł/kg.
Daj przykład
W lidlach, auchanach i podobnych można ostatnio spotkać Kolumbię Excelso i Kostarykę Tarrazu. Nie pamiętam dokładnej ceny, ale dużo niższe niż w palarniach.
Nie kupiłem, wolałem nie ryzykować zdrowiem i życiem
Nie kupiłem, wolałem nie ryzykować zdrowiem i życiem

-
- Sprzęt: Jura, ekspres ciśnieniowy
- Kontaktowanie:
wiecie co ja ostatnio zmieniłam kawę na etnocafe, to mała firma z wrocławia, mają sporo kaw w ofercie ale wszystkie drogie, ja zdecydowałam się kupić 1kg kawy Sidamo cena prawie 90 zł, ale ta kawa jest po prostu pyszna, pije oczywiście bez cukru i mleka aby nie psuć smaku i mogę ją polecić z czystym sumienie...no tylko ta cena droga..
Miałem Lavazza di oro z biedronki, i do kawy z mlekiem jest równie dobra jak kawy z dobrych palarni. Pewnie dopiero espresso się różni ale takiej nie piję.
-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
A z czego się składa ta mieszanka? Czy cokolwiek możesz na ten temat powiedzieć? Jeśli producent nie może udzielić informacji o pochodzeniu kawy, to w zasadzie nie jest to dobra kawa...
tylko 100% arabica jest pyszna 

Niestety takie przekonanie panuje wśród ludzi. Jak kawa to tylko Arabika. Nie istotne, że nie wiadomo co to za kawa, ważne, że Arabika 

Re: RE: Re: Najtańsze dobre ziarna :)
Mam kawy od Ciebie i nadal będę kupował, bo miewam gości którzy poczują różnicę. Ale tak szczerze prócz ciekawości czy szpanu w rezultacie guzik mnie obchodzi skąd kawa jest, póki jest dobra.A z czego się składa ta mieszanka? Czy cokolwiek możesz na ten temat powiedzieć? Jeśli producent nie może udzielić informacji o pochodzeniu kawy, to w zasadzie nie jest to dobra kawa...
Kawy od Ciebie też są mało powtarzalne, co zamawiam to już nie ma tej co kupowałem poprzednio.
-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
No i
? Kawa to nie węgiel kamienny. A i węgiel kamienny bywa różny w różnych pokładach...
Wszystko płynie, wszystko się zmienia. Trzeba z tym żyć.