Witam,
Z góry przepraszam, jeśli powielam temat, jednak po długich poszukiwaniach, nie odnalazłam na forum podobnego wątku.
W bardzo niedalekiej przyszłości otwieram cafe-bar. Jestem w trakcie poszukiwań ekspresu, zastanawiam się nad zakupem używanego (2-grupowego) sprzętu i w związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc:
na co zwracać uwagę, jak sprawdzić taki ekspres, by nie trafić na "bubel"i nie wydać na marne gotówki?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
jak sprawdzić używany ekspres przed zakupem?
-
- zagląda od święta
- Posty: 17
- Rejestracja: wt 30 lis 2010, 1:09
-
- zagląda od święta
- Posty: 17
- Rejestracja: wt 30 lis 2010, 1:09
- Wit
- Consigliere
- Posty: 1321
- Rejestracja: sob 17 kwie 2004, 16:21
- Sprzęt: '
- Lokalizacja: Otwock/Warszawa
Profik ma 100% racji. Jeśli wydajesz kilka tysięcy na używany sprzęt - musisz go przetestować. Jeśli nie jesteś baristką, poszukaj kogoś, kto się zna na sprzęcie. Potencjalnie zepsute (lub na granicy zepsucia) może być wszystko.
Natomiast ogólnie ekspresy to dość pancerne urządzenia, jeśli kupujesz zadbaną maszynę, to jest to bardzo dobre rozwiązanie w porównaniu z zakupem nówki.
Natomiast ogólnie ekspresy to dość pancerne urządzenia, jeśli kupujesz zadbaną maszynę, to jest to bardzo dobre rozwiązanie w porównaniu z zakupem nówki.
Vibiemme Minimax/Mazzer SJ/mieszanka Sandalj - Scarlatti robi na mnie największe wrażenie 

-
- zagląda od święta
- Posty: 17
- Rejestracja: wt 30 lis 2010, 1:09
Wróć do „Ekspresy kolbowe gastronomiczne”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości