Młynek, w którym nie zostaje kawa.
Więc po krytyce włoskich mieszanek i maszyn LaMa przyszedł czas na Mazzera ? W kwestiach kawowo-kawiarniano-sprzętowych jesteś antonio moim autorytetem więc mnie nie załamujObsługa prostego Mazzera z ręcznym, tradycyjnym dozownikiem przestała mnie pociągać

Fajne dziewczyny...
- Wit
- Consigliere
- Sprzęt: '
Poglądy Antonio ewoluują, zawsze przyglądam się temu z uwagą. W kwestii Mazzera - pozostaje przy Mazzerze, bo niestety nie stać mnie na kolejny młynek. Jeśli chodzi o Malkoniki, to razi mnie ich plastikowość. Zresztą lubię bawić się z młynkiem (z ekspresem jeszcze bardziej) - manualny aspekt pracy z kawą jest bardzo przyjemny. No, ale mówię tu o ilościach detalicznych.
Vibiemme Minimax/Mazzer SJ/mieszanka Sandalj - Scarlatti robi na mnie największe wrażenie 

- piovit
- Consigliere
- Sprzęt: La SCALA Eroica/
MAZZER Super Jolly/ GENEcafe/
INTELLIGENTSIA BCOE/KELLERAN Espresso Blend/Prażenia własne. - Lokalizacja: Kraków
Niezły młyn... tam mają dziewczyny.Zobaczcie jeszcze ich pneumatyczny tamper do kawy!
Tutaj jest wideo z jakiegoś cafe-baru (chyba na Uniwerku w Boulder, Colorado, USA)http://www.youtube.com/watch?v=HbDQp47Fzgk
-
- S Z A M A N
- Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
- Kontaktowanie:
Mazzer ma tysiąc zalet, między innymi tę, że można go błyskawicznie rozebrać i wyczyścić, że może zmielić kawę drobno do espresso ale też dowolnie grubo. Np. Mahlkonig K30 jest tylko do espresso i nie nadaje się do czegoś innego. Jest jednak szybszy niż Mazzer. Trochę się robię stary, nie mam już dużego zapału do ręcznego odmierzania kawy, tylko z wygody bardziej mnie przyciąga Mahlkonig. Te tytułowe młynki też wydają się bardzo wygodne i niewymagające żadnej fizycznej siły.