Stad prosba- odezwijcie się, ci, ktorzy korzystacie z automatow i jestescie z nich zadowoleni, napiszcie, jaki model polecacie i ile czasu uzywacie (nie sztuka pochwalic maszyne po miesiacu-dwoch uzytkowania, ja chce kupic sprzet na lata).
Automat po wypiciu hektolitrów espresso, jak wraca, to wydaje się mniejszy ... hmm ... Czy miało być "Jak wracam do domu po 3 dniach pracy ..."?Wracając do domu po 3 dniach pracy z ręcznym ekspresem, piciu hektolitrów prawdziwego espresso i dobrego latte, automat wydaję się jakiś mniejszy, brzydszy, (...)
Bardzo ciekawe skojarzenia smakowe. Co to znaczy, że czuć fusy? Tzn. do jakiej sytuacji smakowej to można porównać?kawa smakuję jak wióry, czuć fusy
Kawę rozumiem masz tą samą co w pracy?zapach zwietrzały aż odpychający
Żeby oszczędzić Ci trudu i cierpienia na próby podpowiem Ci, że za każdym razem jak zmienisz metodę przyrządzania to uzyskasz inny efekt. Seriolatte art nie wychodzi tak samo, crema jest jakaś inna, kolor nie ten co powinien, konsystencja kawy nie taka,
No popatrz jaki szajs ta Jura, nawet objętości wody nie można ustawić ... Instrukcję czytałeś prawda? Na stronie 23 o tym jesta i 80 ml espresso aż zniechęca do chwili relaksu przy kawie.
A to trzeba było tak od razu, wolisz ręczny. Teraz rozumiem. A jak zmieszasz z błotem wszystko inne to smakuje lepiej? Bo to mieszanie to niesmaczne było. Ale to tylko moje wrażliwe podniebienie ...Także polecam ręczny z dobrym młynkiem
Słabo szukałaś ...Nie sposób znaleźć watek o pozytywach, o bezawaryjności automatów.
Kurka, a ja myślałem, że to wątek o automatach do wacików... i już miałem wywalić...Zwłaszcza w tytule, bo coś takiego jak "automaty-watek"
No, sorry, ale pisze tak, jak mi moj komputer pozwala (nie mam polskiej klawiatury, a zmiana ukladu klawiatury skutkuje totalnym przemieszaniem znakow interpunkcyjnych i innych czcionek). No i jednak, mimo wszystko, przeczytales ze zrozumieniem moj post, wiec nie jest tak zleKacha, piszemy tu po polsku i z polskimi znakami![]()
![]()
Zwłaszcza w tytule, bo coś takiego jak "automaty-watek" może zastanawiać, czy przypadkiem nie jest obraźliwe.
A wracając do tematu. Zadowoleni są jak widać na forum prawie wszyscy, do czasu... czasem dłuższego, czasem krótszego.
Wróć do „Ekspresy automatyczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość